
Sposób przygotowania:
- 1.Utarte buraki z przyprawami dusimy na oliwie przez 1-2 minuty.
- 2.Dodajemy sok pomidorowy, mieszamy, zagotowujemy, następnie wlewamy wodę, dodajemy fasolę wraz z zalewą , zagotowujemy i gotujemy przez ok. 5 minut.
- 3.Wlewamy mleko, sos sojowy i ocet balsamiczny. Mieszamy, zagotowujemy i możemy serwować.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1/2 kg gotowanych tartych buraków w słoiku
- 1/2 litra soku pomidorowego
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 szklanka mleka sojowego
- 400 ml wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu sojowego tamari
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu