Udostępnij przepis!

168. “Ekspresowy barszcz ukraiński” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Ukraińska inspiracja w naszej wersji.

Zanim zrobi się ciepło, warto jadać rozgrzewające zupy. Dziś pokażemy, jak przygotować ekspresowy barszcz ukraiński. Naprawdę szybki i pyszny. Spróbujcie sami.

Jeżeli chcecie, możecie podzielić się tym przepisem również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne zupy.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Utarte buraki z przyprawami dusimy na oliwie przez 1-2 minuty.
  • 2.Dodajemy sok pomidorowy, mieszamy, zagotowujemy, następnie wlewamy wodę, dodajemy fasolę wraz z zalewą , zagotowujemy i gotujemy przez ok. 5 minut.
  • 3.Wlewamy mleko, sos sojowy i ocet balsamiczny. Mieszamy, zagotowujemy i możemy serwować.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 168. “Ekspresowy barszcz ukraiński” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1/2 kg gotowanych tartych buraków w słoiku
  • 1/2 litra soku pomidorowego
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 400 ml wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu sojowego tamari
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł