4 porcje
około 20 minut
Ukraińska inspiracja w naszej wersji.
Zanim zrobi się ciepło, warto jadać rozgrzewające zupy. Dziś pokażemy, jak przygotować ekspresowy barszcz ukraiński. Naprawdę szybki i pyszny. Spróbujcie sami.
Jeżeli chcecie, możecie podzielić się tym przepisem również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube! 
Sprawdź również nasze inne pyszne zupy.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki:
- 1/2 kg gotowanych tartych buraków w słoiku
- 1/2 litra soku pomidorowego
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 szklanka mleka sojowego
- 400 ml wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu sojowego tamari
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Utarte buraki z przyprawami dusimy na oliwie przez 1-2 minuty.
- Dodajemy sok pomidorowy, mieszamy, zagotowujemy, następnie wlewamy wodę, dodajemy fasolę wraz z zalewą , zagotowujemy i gotujemy przez ok. 5 minut.
- Wlewamy mleko, sos sojowy i ocet balsamiczny. Mieszamy, zagotowujemy i możemy serwować.
- Smacznego i na zdrowie!