Udostępnij przepis!

167. “Deser z marakują i malinami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Nie tylko na Walentynki.

Z okazji zbliżających się Walentynek Atelier Smaku proponuje pyszny deser z tapioki z marakują i malinami.

Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 167. Deser z marakują i malinami   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

167YT 167. Deser z marakują i malinami   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi deserami z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Tapiokę moczymy przez 2 godziny w 1 i 1/2 szklanki wody, następnie odlewamy ją i całość gotujemy w 1 szklance wody, wymieszanej z mleczkiem kokosowym oraz ksylitolem.
  • 2.Gdy kuleczki tapioki będą przezroczyste, przestudzamy je i mieszamy z miąższem z marakui.
  • 3.Gotowy deser nakładamy do pucharków, a wierzch dekorujemy pokruszonymi, liofilizowanymi malinami, które usypujemy w kształt serduszka, używając małej foremki do pierników.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 167. “Deser z marakują i malinami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1/2 szklanki tapioki
  • 1 i 1/2 szklanki wody do moczenia tapioki
  • 1 szklanki wody do gotowania
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 2 marakuje
  • 2 łyżki liofilizowanych malin

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł