
Sposób przygotowania:
- 1.Tapiokę moczymy przez 2 godziny w 1 i 1/2 szklanki wody, następnie odlewamy ją i całość gotujemy w 1 szklance wody, wymieszanej z mleczkiem kokosowym oraz ksylitolem.
- 2.Gdy kuleczki tapioki będą przezroczyste, przestudzamy je i mieszamy z miąższem z marakui.
- 3.Gotowy deser nakładamy do pucharków, a wierzch dekorujemy pokruszonymi, liofilizowanymi malinami, które usypujemy w kształt serduszka, używając małej foremki do pierników.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1/2 szklanki tapioki
- 1 i 1/2 szklanki wody do moczenia tapioki
- 1 szklanki wody do gotowania
- 200 ml mleczka kokosowego
- 2 łyżki ksylitolu
- 2 marakuje
- 2 łyżki liofilizowanych malin