Udostępnij przepis!

165. “Faszerowane gruszki” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Proste i pyszne.

Dziś Atelier Smaku serwuje szybką, karnawałową przekąskę. Faszerowane gruszki to idealny pomysł na towarzyskie spotkanie. Bez glutenu, wegańskie, proste i pyszne.

Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi przystawkami z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Umyte gruszki przekrajamy wzdłuż i pozbywamy się gniazd nasiennych.
  • 2.Pastę mieszamy z ekspandowanym amarantusem lub kaszą jaglaną.
  • 3.Nakładamy do wydrążonych gruszek, które układamy w lekko zwilżonej patelni nadzieniem do góry.
  • 4.Na wierzchu każdej z gruszek kładziemy plaster sera, przykrywamy pokrywką i dusimy, aż gruszka zmięknie.
  • 5.Takie gruszki możemy również przygotować w piekarniku.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 165. “Faszerowane gruszki” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 4 łyżki pasty a'la makrelowa
  • 1 szklanka ekspandowanego amarantusa lub ugotowanej kaszy jaglanej
  • 8 plastrów wegańskiego sera a'la mozarella

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł