4 porcje
ok. 40 minut
Proste i pyszne.
Dziś Atelier Smaku serwuje szybką, karnawałową przekąskę. Faszerowane gruszki to idealny pomysł na towarzyskie spotkanie. Bez glutenu, wegańskie, proste i pyszne.
Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube! 
Zapraszamy do zapoznania się z innymi przystawkami z naszej kuchni.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki:
- 4 gruszki
- 4 łyżki pasty a’la makrelowa
- 1 szklanka ekspandowanego amarantusa lub ugotowanej kaszy jaglanej
- 8 plastrów wegańskiego sera a’la mozarella
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Umyte gruszki przekrajamy wzdłuż i pozbywamy się gniazd nasiennych.
- Pastę mieszamy z ekspandowanym amarantusem lub kaszą jaglaną.
- Nakładamy do wydrążonych gruszek, które układamy w lekko zwilżonej patelni nadzieniem do góry.
- Na wierzchu każdej z gruszek kładziemy plaster sera, przykrywamy pokrywką i dusimy, aż gruszka zmięknie.
- Takie gruszki możemy również przygotować w piekarniku.
- Smacznego i na zdrowie!