
Sposób przygotowania:
- 1.Umyty topinambur kroimy w plastry, gruszkę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w ćwiartki i następnie w cząstki. Wrzucamy je do gotującej się wody, dodajemy przyprawy.
- 2.Przykrywamy i gotujemy do czasu, aż topinambur będzie miękki, następnie miksujemy, dodajemy mleczko kokosowe, sos sojowy i ponownie miksujemy.
- 3.Nalewamy na talerze i dekorujemy posiekanym marynowanym imbirem i kolendrą. Polewamy olejem dyniowym i możemy jeść.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 kg topinamburu
- 300 g gruszek
- 200 ml mleczka kokosowego
- 50 g ziaren słonecznika
- 2 łyżki sosu sojowego tamari
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1 szczypta przyprawy 5 smaków
- 1 szczypta curry
- 1/2 litra wody
- Marynowany imbir do dekoracji
- Świeża kolendra do dekoracji
- Olej dyniowy do polania