Udostępnij przepis!

155. “Zupa krem z topinamburu z gruszką” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Zawsze smaczna.

Widząc na rynku piękny topinambur, nie mogliśmy się powstrzymać od ugotowania kolejnej zupy. Zapraszamy na przepyszny krem z dodatkiem gruszek.

Jeżeli chcecie, możecie podzielić się tym przepisem również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne zupy.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Umyty topinambur kroimy w plastry, gruszkę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w ćwiartki i następnie w cząstki. Wrzucamy je do gotującej się wody, dodajemy przyprawy.
  • 2.Przykrywamy i gotujemy do czasu, aż topinambur będzie miękki, następnie miksujemy, dodajemy mleczko kokosowe, sos sojowy i ponownie miksujemy.
  • 3.Nalewamy na talerze i dekorujemy posiekanym marynowanym imbirem i kolendrą. Polewamy olejem dyniowym i możemy jeść.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 155. “Zupa krem z topinamburu z gruszką” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 kg topinamburu
  • 300 g gruszek
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 2 łyżki sosu sojowego tamari
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1 szczypta przyprawy 5 smaków
  • 1 szczypta curry
  • 1/2 litra wody
  • Marynowany imbir do dekoracji
  • Świeża kolendra do dekoracji
  • Olej dyniowy do polania

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł