Udostępnij przepis!

151. “Ciastka owsiane z bakaliami” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku

Słodki przysmak dla każdego.

Dziś zapraszamy na bezglutenowe ciastka owsiane z bakaliami, to kolejna z naszych receptur, którą dzielimy się z tymi, którzy mają do nas za daleko lub wolą piec sami.

Dzięki angielskiemu tłumaczeniu przygotowanemu przez Translalab, możecie dzielić się przepisem nawet ze swoimi szkockimi przyjaciółmi. 😉

 

 Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na ciastka.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Suche składniki, czyli płatki owsiane, rodzynki i owoce goi łączymy z cynamonem i olejem – dokładnie rozcieramy w rękach, żeby wytłuścić płatki owsiane.
  • 2.Odstawiamy na bok.
  • 3.Daktyle przelewamy wrzątkiem, następnie miksujemy z mleczkiem kokosowym na jednolitą masę.
  • 4.Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Dzielimy masę, formujemy kulki i wykładamy na pergamin wyłożony na blasze.
  • 5.Rozgniatamy na małe krążki, możemy użyć do tego metalowego pierścienia aby były idealnie równe.
  • 6.Pieczemy 30 minut w temperaturze 150°C.
  • 7.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 151. “Ciastka owsiane z bakaliami” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 400 g płatków owsianych
  • 200 g daktyli
  • 100 g owoców goji
  • 100 g rodzynek
  • 3/4 szklanki mleczka kokosowego
  • 3/4 szklanki oleju słonecznikowego
  • 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł