
Sposób przygotowania:
- 1.Suche składniki, czyli płatki owsiane, rodzynki i owoce goi łączymy z cynamonem i olejem – dokładnie rozcieramy w rękach, żeby wytłuścić płatki owsiane.
- 2.Odstawiamy na bok.
- 3.Daktyle przelewamy wrzątkiem, następnie miksujemy z mleczkiem kokosowym na jednolitą masę.
- 4.Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Dzielimy masę, formujemy kulki i wykładamy na pergamin wyłożony na blasze.
- 5.Rozgniatamy na małe krążki, możemy użyć do tego metalowego pierścienia aby były idealnie równe.
- 6.Pieczemy 30 minut w temperaturze 150°C.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 400 g płatków owsianych
- 200 g daktyli
- 100 g owoców goji
- 100 g rodzynek
- 3/4 szklanki mleczka kokosowego
- 3/4 szklanki oleju słonecznikowego
- 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu