
Sposób przygotowania:
- 1.Daktyle i morele zalewamy wrzątkiem i zagotowujemy w celu usunięcia ewentualnych zanieczyszczeń.
- 2.Następnie odlewamy wodę, wkładamy suszone owoce do miksera, dodajemy tahinę oraz melasę z drzewa świętojańskiego i miksujemy na jednolitą masę.
- 3.Owocową masę przekładamy do miski, po czym przekładamy do miski z ekspandowanym amarantusem i kaszą jaglaną, dokładnie mieszamy i, z tak powstałej masy, formujemy kulki zwilżonymi rękoma, obtaczamy je w proszku ze strąków drzewa chleba świętojańskiego.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 100 g suszonych moreli niesiarkowanych
- 100 g suszonych daktyli
- 1 szklanka ekspandowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka ekspandowanego amarantusa
- 1 łyżka karobu - proszku z strąków drzewa chleba świętojańskiego
- 1 łyżka melasy z karobu
- 1 łyżka tahini