Udostępnij przepis!

145. “Bakaliowe trufle z karobem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smacznie i wyjątkowo zdrowo.

Po kilku godzinach spędzonych w szkole lub pracy przychodzi pora na drugie śniadanie. Bakaliowe trufle z karobem są idealnym rozwiązaniem, by smacznie i szybko się posilić.

Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi deserami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Daktyle i morele zalewamy wrzątkiem i zagotowujemy w celu usunięcia ewentualnych zanieczyszczeń.
  • 2.Następnie odlewamy wodę, wkładamy suszone owoce do miksera, dodajemy tahinę oraz melasę z drzewa świętojańskiego i miksujemy na jednolitą masę.
  • 3.Owocową masę przekładamy do miski, po czym przekładamy do miski z ekspandowanym amarantusem i kaszą jaglaną, dokładnie mieszamy i, z tak powstałej masy, formujemy kulki zwilżonymi rękoma, obtaczamy je w proszku ze strąków drzewa chleba świętojańskiego.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 145. “Bakaliowe trufle z karobem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 100 g suszonych moreli niesiarkowanych
  • 100 g suszonych daktyli
  • 1 szklanka ekspandowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka ekspandowanego amarantusa
  • 1 łyżka karobu - proszku z strąków drzewa chleba świętojańskiego
  • 1 łyżka melasy z karobu
  • 1 łyżka tahini

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł