Udostępnij przepis!

143. “Pasta oliwkowo-fasolowa” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smaczna i pożywna.

Dziś w Atelier Smaku zapraszamy na smakowitą i prostą pastę z oliwek i fasoli. To taka nasza bardziej pożywna wersja wegańskiej tapenady. Sprawdzi się idealnie z dobrym pieczywem.

Skorzystajcie z polskiej lub angielskiej wersji, którą dla nas przygotowało Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie pasty.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Fasolę moczymy przez noc, następnie odlewamy z niej wodę, nalewamy świeżą i gotujemy do miękkości.
  • 2.Następnie, fasolę miksujemy z oliwkami, sosem sojowym, pieprzem oraz pokrojonymi ziołami i gotowe!
  • 3.Taka pasta idealnie sprawdzi się na chlebie, jak i na plackach lub jako nadzienie do naleśników albo pierogów.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 143. “Pasta oliwkowo-fasolowa” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 szklanka białej fasoli
  • 1 szklanka zielonych drylowanych oliwek bez zalewy
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 3 łyżki sosu sojowego Tamari
  • 1/2 łyżeczki czarnego zmielonego pieprzu
  • Kilka gałązek świeżej szałwii, rozmarynu, bazylii

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł