
Sposób przygotowania:
- 1.Śliwki pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Wrzucamy na dno rozgrzanej patelni, skropionej wodą.
- 2.Dorzucamy goździki oraz pozbawioną pestek, i drobno pokrojoną, papryczkę chilli, a także gałązkę świeżego rozmarynu.
- 3.Gotujemy tak długo, aż śliwki puszczą sok i zmiękną. Po czym dorzucamy połamaną czekoladę, mieszamy i możemy podawać, gdy czekolada się rozpuści.
- 4.Ta bezcukrowa konfitura smakuje równie dobrze na ciepło, jak i na zimno po zawekowaniu.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1/2 kg śliwek, najlepiej węgierek
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- 1/3 łyżeczki zmielonych goździków
- 1 szczypta czarnego zmielonego pieprzu
- 1/2 papryczki chilli
- 1 szczypta soli
- Odrobina wody