
Sposób przygotowania:
- 1.Umyte kurki kroimy na drobne kawałki i wrzucamy na patelnię, wraz z tłuszczem kokosowym. Skrajamy ziarna z kolby świeżej kukurydzy i mieszamy z kurkami.
- 2.Po kilku minutach dodajemy ryż wymieszany z quinoa oraz przyprawy i mieszamy przez ok. pół minuty.
- 3.Następnie całość zalewamy wodą tak, by przykryć powierzchnię wszystkich składników.
- 4.Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą, by ryż mógł napęcznieć.
- 5.Gdy ryż będzie już miękki dodajemy wymieszane miso z mleczkiem kokosowym i sosem sojowym.
- 6.Mieszamy i możemy podawać.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 400 g świeżych kurek
- 300 g wymieszanego białego ryżu z ziarnami quinoa
- 50 g ziaren słonecznika
- 1 kolba kukurydzy
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
- 1/2 szklanki jasnego miso z mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 2 łyżki sosu sojowego tamari
- 1 łyżka tłuszczu kokosowego
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 szczypta asafetydy
- Woda do podlewania risotto