Udostępnij przepis!

138. “Pasta z bobu z suszonymi pomidorami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Bób w nowej odsłonie.

Sezon na bób w pełni, zatem zaprezentujemy go dziś w nowej odsłonie. Zapraszamy na pyszną i pożywną postę z bobem i suszonymi pomidorami.

Skorzystajcie z polskiej lub angielskiej wersji, którą dla nas przygotowało Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie pasty.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Bób, wraz ze skórką, gotujemy na parze, następnie miksujemy go z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania odpowiedniej dla nas konsystencji.
  • 2.My wolimy, gdy pasta nie jest zbyt gładka i ma wyczuwalne różne składniki.
  • 3.Serwujemy ją na kanapkach, plackach lub możemy nadziewać nią naleśniki albo pierogi.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 138. “Pasta z bobu z suszonymi pomidorami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1/2 kg bobu
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 100 g kaparów wraz z zalewą
  • 100 ml oliwy
  • 1/2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry
  • 1/2 łyżeczki zmielonego kminku
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego tamari

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł