Udostępnij przepis!

137. “Sałatka z truskawkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Słodko-słone doświadczenie smaku.

Dziś powracamy do sałatek. Zobaczcie naszą kompozycję ze świeżymi ziołami, truskawkami i malinowym sosem. Słodko-słone i wyjątkowo sezonowe “niebo w gębie”.

Możecie polecić ją również anglojęzycznym znajomym, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Zioła rwiemy na kawałki i wrzucamy do salaterki, następnie kroimy ogórki i truskawki.
  • 2.Dodajemy je razem ciecierzycą do ziół.
  • 3.Maliny miksujemy z octem balsamicznym i tak powstałym sosem polewamy sałatkę, którą na koniec skrapiamy oliwą.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 137. “Sałatka z truskawkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • 1 szklanka truskawek
  • 1 szklanka malin
  • 6 małych gruntowych ogórków
  • 1 garść liści szczawiu np. krwistego
  • 1 garść liści świeżej mięty
  • 1 garść rukoli lub dwurzędu
  • 1 liść musztardowca
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł