Udostępnij przepis!

136. “Galaretki malinowo-jabłkowe” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Przepyszna, mała słodycz.

Galaretki owocowe to chyba jeden z pyszniejszych i zdrowszych przepisów na słodycze.

Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi deserami z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.W wyciskarce wolnoobrotowej miksujemy maliny z jabłkami, odkładając wcześniej trochę malin do dekoracji.
  • 2.Następnie odlewamy ok. 100 ml soku i mieszamy go z agarem. Resztę zagotowujemy i dolewamy zimny sok z agarem.
  • 3.Gotujemy przez kilka minut cały czas mieszając, po czym przelewamy do silikonowych foremek.
  • 4.Czekamy aż przestygnie i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretki stężeją, wyjmujemy z foremek, dekorujemy bitą śmietaną i malinami.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 136. “Galaretki malinowo-jabłkowe” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 250 g malin
  • 1 czubata łyżeczka agaru
  • Bita śmietana kokosowa do dekoracji (z przepisu na tartę czekoladową nr 18)

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł