
Sposób przygotowania:
- 1.Kaszę jaglaną miksujemy, by przerobić ją na drobny grysik, następnie wrzucamy ją do wody wraz z wiórkami kokosowymi, słonecznikiem, jagodami goji, cynamonem i zmielonymi goździkami.
- 2.Zagotowujemy, po czym dorzucamy pokrojone w kostkę morele i gotujemy jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając, aż kaszka osiągnie odpowiednią konsystencję.
- 3.Przekładamy do miseczek i możemy jeść na ciepło z sosem, który powstał ze zmieszania mleczka kokosowego z melasą z karobu.
- 4.Możemy też przełożyć jaglankę do foremek silikonowych tworząc babeczki, które można jeść później przez kilka dni na zimno.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 g prażonej kaszy jaglanej
- 100 g suszonych moreli
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g ziaren słonecznika
- 50 g jagód goji
- 1 szczypta cynamonu
- 1 szczypta zmielonych goździków
- Ok. 800 ml wody
- Liście świeżej mięty do dekoracji
Składniki - sos:
- 200 ml gęstego mleczka kokosowego
- 2 łyżki melasy z karobu