Udostępnij przepis!

135. “Jaglanka z jagodami goji” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku

Pyszny spoób na zdrowe śniadanie.

Dziś w Atelier Smaku pyszny sposób na zdrowe śniadanie. Alternatywa dla tradycyjnej owsianki.

Dzięki angielskiemu tłumaczeniu przygotowanemu przez Translalab, możecie dzielić się przepisem nawet ze swoimi obcojęzycznymi przyjaciółmi. 😉

 

 Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na desery oraz ciastka.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Kaszę jaglaną miksujemy, by przerobić ją na drobny grysik, następnie wrzucamy ją do wody wraz z wiórkami kokosowymi, słonecznikiem, jagodami goji, cynamonem i zmielonymi goździkami.
  • 2.Zagotowujemy, po czym dorzucamy pokrojone w kostkę morele i gotujemy jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając, aż kaszka osiągnie odpowiednią konsystencję.
  • 3.Przekładamy do miseczek i możemy jeść na ciepło z sosem, który powstał ze zmieszania mleczka kokosowego z melasą z karobu.
  • 4.Możemy też przełożyć jaglankę do foremek silikonowych tworząc babeczki, które można jeść później przez kilka dni na zimno.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 135. “Jaglanka z jagodami goji” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 200 g prażonej kaszy jaglanej
  • 100 g suszonych moreli
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 50 g jagód goji
  • 1 szczypta cynamonu
  • 1 szczypta zmielonych goździków
  • Ok. 800 ml wody
  • Liście świeżej mięty do dekoracji

Składniki - sos:

  • 200 ml gęstego mleczka kokosowego
  • 2 łyżki melasy z karobu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł