
Sposób przygotowania:
- 1.Cukinię, paprykę i kalafior kroimy w kostkę, dusimy przez chwilę na tłuszczu kokosowym, następnie wrzucamy kaszę, wlewamy wodę i dodajemy mleczko kokosowe.
- 2.Przykrywamy i gotujemy ok. 10 minut, aby kasza zmiękła.
- 3.Dolewamy sos sojowy, wodę z kiszenia cytryn oraz dodajemy pokrojoną w drobną kostkę kiszoną cytrynę.
- 4.Następnie dodajemy mąkę ryżową, dobrze mieszamy, gotujemy jeszcze 2 minuty i możemy podawać.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 kiszona cytryna
- 1/2 cukinii
- Kilka różyczek kalafiora
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 i 1/2 szklanki wody
- 1 szklanka kaszy gryczanej
- 150 ml mleczka kokosowego
- 50 ml wody z kiszenia cytryn
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka tłuszczu kokosowego
- 1 łyżka mąki ryżowej