Udostępnij przepis!

132. “Zupa z zielonych ogórków i kalarepy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Ogórkowa w nowej wersji.

Atelier Smaku zaprasza na delikatną i smaczną zupę, którą można przygotować dosłownie w 20 minut. Świeże ogórki, kalarepa, trochę ziół i gotowe.

Jeżeli chcecie, możecie podzielić się tym przepisem również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne zupy.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Ogórki i kalarepę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i gotujemy z wodą, z dodatkiem lubczyku i suchych przypraw.
  • 2.Gdy warzywa zmiękną wrzucamy ser pokrojony w kostkę, mieszamy, przykrywamy i zagotowujemy jeszcze raz.
  • 3.Miksujemy, dodajemy posiekaną pietruszkę, koperek i miętę, mieszamy, nalewamy do talerzy, polewamy oliwą i możemy delektować się smakiem tej zupy.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 132. “Zupa z zielonych ogórków i kalarepy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 4 duże gruntowe ogórki ok. 800 g
  • 2 duże kalarepy ok. 1 kg
  • 150 g wegańskiego sera `
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 pęczek kopru
  • Kilka gałązek świeżej mięty
  • 1 gałązka świeżego lubczyku
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy do polania
  • 3/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 3/4 łyżeczki curry

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł