
Sposób przygotowania:
- 1.Ogórki i kalarepę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i gotujemy z wodą, z dodatkiem lubczyku i suchych przypraw.
- 2.Gdy warzywa zmiękną wrzucamy ser pokrojony w kostkę, mieszamy, przykrywamy i zagotowujemy jeszcze raz.
- 3.Miksujemy, dodajemy posiekaną pietruszkę, koperek i miętę, mieszamy, nalewamy do talerzy, polewamy oliwą i możemy delektować się smakiem tej zupy.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 4 duże gruntowe ogórki ok. 800 g
- 2 duże kalarepy ok. 1 kg
- 150 g wegańskiego sera `
- 1 pęczek pietruszki
- 1 pęczek kopru
- Kilka gałązek świeżej mięty
- 1 gałązka świeżego lubczyku
- 1/2 szklanki wody
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oliwy do polania
- 3/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 3/4 łyżeczki curry