Udostępnij przepis!

126. “Sok z pokrzywy, jabłek i cytryny” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Samo zdrowie.

Dziś Atelier Smaku zaprasza na oczyszczający z toksyn, wzmacniający włosy, paznokcie i skórę, pełen witamin, mikroelementów, antyoksydantów i wartości odżywczych sok z pokrzywą.

Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Jabłka i sparzoną cytrynę kroimy w cząstki, pokrzywę płuczemy i miksujemy w wolnoobrotowej wyciskarce do soków.
  • 2.Mieszamy i podajemy. Taki sok nadaje się do spożycia, zachowując swoje wartości, do 48 godzin po zrobieniu.
  • 3.Najlepiej przechowywać go w lodówce.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 126. “Sok z pokrzywy, jabłek i cytryny” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 1 cytryna
  • Ok. 40 gałązek świeżej pokrzywy, długości ok. 20 cm

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł