
Sposób przygotowania:
- 1.Tofu i ciecierzycę miksujemy na gładką masę, następnie łączymy z przyprawami oraz sosem sojowym.
- 2.Ponownie miksujemy. Dodajemy tłuszcz kokosowy, oliwę i miksujemy jeszcze raz.
- 3.Jeżeli konsystencja będzie zbyt twarda, możemy dodać więcej oliwy lub odrobinę wody po gotowaniu ciecierzycy.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 kostka 250 g tofu wędzonego
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 100 ml tłuszczu kokosowego
- 50 ml oliwy
- 3 łyżeczki majeranku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka cząbru
- 3/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
- 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- Sól do smaku