Udostępnij przepis!

121. “Pasta a’la pasztetowa” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Tradycyjny, lekko wędzony smak.

Nadrabiając zaległości w przepisach, które trafiły do najnowszej książki, a nie zostały pokazane w naszym programie, serwujemy dziś kolejne nawiązanie do tradycyjnych niewegetariańskich smaków. Nasza pasta pasztetowa w wersji wegańskiej i bezglutenowej.

Skorzystajcie z polskiej lub angielskiej wersji, którą dla nas przygotowało Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie pasty.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Tofu i ciecierzycę miksujemy na gładką masę, następnie łączymy z przyprawami oraz sosem sojowym.
  • 2.Ponownie miksujemy. Dodajemy tłuszcz kokosowy, oliwę i miksujemy jeszcze raz.
  • 3.Jeżeli konsystencja będzie zbyt twarda, możemy dodać więcej oliwy lub odrobinę wody po gotowaniu ciecierzycy.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 121. “Pasta a’la pasztetowa” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 kostka 250 g tofu wędzonego
  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • 100 ml tłuszczu kokosowego
  • 50 ml oliwy
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cząbru
  • 3/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • Sól do smaku

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł