120. “Jabłkowo-selerowy sok z rzeżuchą” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
kilka porcji
ok. 10 minut
Z wielkanocnym akcentem.
Dziś w Atelier Smaku prosty i zdrowy sok z dodatkiem pełnej witamin i mikroelementów poświątecznej rzeżuchy. Pomaga przezwyciężyć wiosenne przemęczenie – prosto i smacznie.
Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Sprawdź również nasze inne pyszne napoje.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki :
- 4 jabłka
- 1 pęczek selera naciowego
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 garści ściętej rzeżuchy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Jabłka kroimy w cząstki, łodygi selera naciowego na kawałki i miksujemy w wolnoobrotowej wyciskarce do soków.
- Następnie miksujemy natkę pietruszki, a także ściętą rzeżuchę.
- Mieszamy i podajemy. Taki sok nadaje się do spożycia, zachowując swoje wartości, do 48 godzin po zrobieniu.
- Smacznego i na zdrowie!