
Sposób przygotowania:
- 1.Na patelnię wrzucamy owoce mrożonej żurawiny, wlewamy melasę z karobu, sok wyciśnięty z 1/3 liomonki i dorzucamy rozdrobnione w moździerzu oraz pozbawione łupin nasiona kardamonu.
- 2.Dusimy przez ok. 10 minut, aż owoce puszczą sok, który po chwili trochę się zredukuje.
- 3.Następnie wrzucamy obrane mini banany, całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez ok. 5 minut.
- 4.Podajemy na ciepło, udekorowane skórką utartą z limonki i miętą. Jeśli nie dostaniemy mini bananów, dajmy zwykłe pokrojone w kawałki.
- 5.Pamiętajmy, by banany były naprawdę dojrzałe i słodkie.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 10 mini bananów lub 2 duże
- 1 szklanka mrożonych owoców żurawiny
- 4 łyżki melasy z karobu
- Sok z 1/3 limonki
- Kilka nasion zielonego kardamonu
- Skórka otarta z limonki do dekoracji
- Świeża mięta do dekoracji