
Sposób przygotowania:
- 1.Kaszę zalewamy wodą i moczymy przez 2 godziny, następnie dokładnie odlewamy wodę.
- 2.Wrzucamy do niej pastę a'la makrelową, posiekaną natkę pietruszki, kapary i dokładnie mieszamy.
- 3.Na dno zwilżonej patelni wrzucamy pokrojone w grubą kostkę buraki, a na nich kładziemy nadziane pieczarki portobello farszem do góry.
- 4.Nastawiamy palnik na niewielką moc, przykrywamy patelnię i dusimy przez ok. 30 minut, aż pieczarki i buraki będą miękkie.
- 5.Wykładamy je na talerz np. wyłożony sałatą rodicchio i skrapiamy balsamico.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 4 pieczarki portobello
- 2 buraki
- 1/2 szklanki niepalonej kaszy gryczanej
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 3 łyżki pasty a la makrelowej (z przepisu nr 279)
- 2 łyżki kaparów
- Kapusta rodicchio do dekoracji
- Balsamico do dekoracji