Udostępnij przepis!

115. “Faszerowane pieczarki portobello” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Sycąco i smacznie.

Dziś w Atelier Smaku serwujemy faszerowane pieczarki portobello. Idealne na wegański i bezglutenowy obiad lub kolację. Sami się przekonajcie jakie to proste i smaczne.

Jeśli lubicie takie szybkie patenty, możecie dzielić się nim również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie dania obiadowe.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Kaszę zalewamy wodą i moczymy przez 2 godziny, następnie dokładnie odlewamy wodę.
  • 2.Wrzucamy do niej pastę a'la makrelową, posiekaną natkę pietruszki, kapary i dokładnie mieszamy.
  • 3.Na dno zwilżonej patelni wrzucamy pokrojone w grubą kostkę buraki, a na nich kładziemy nadziane pieczarki portobello farszem do góry.
  • 4.Nastawiamy palnik na niewielką moc, przykrywamy patelnię i dusimy przez ok. 30 minut, aż pieczarki i buraki będą miękkie.
  • 5.Wykładamy je na talerz np. wyłożony sałatą rodicchio i skrapiamy balsamico.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 115. “Faszerowane pieczarki portobello” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 4 pieczarki portobello
  • 2 buraki
  • 1/2 szklanki niepalonej kaszy gryczanej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki pasty a la makrelowej (z przepisu nr 279)
  • 2 łyżki kaparów
  • Kapusta rodicchio do dekoracji
  • Balsamico do dekoracji

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł