
Sposób przygotowania:
- 1.Owoce morwy gotujemy na małym ogniu w mleku sojowym z karobem i kakao przez ok. 5 minut, aby trochę zmiękły.
- 2.Następnie dodajemy cynamon, mleko kokosowe i zagotowujemy.
- 3.Całość miksujemy przy użyciu blendera i dodajemy błonnik z babki płesznik, jeszcze raz miksujemy i przelewamy do pucharków.
- 4.Możemy udekorować owocami morwy i polać melasą z karobu.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki :
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki suchego karobu
- 100 g suszonych owoców morwy białej
- 400 ml mleka sojowego
- 200 ml mleczka kokosowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka błonnika z babki płesznik
- Ewentualnie melasa z karobu do polania