Udostępnij przepis!

111. “Gorąca czekolada z karobem i morwą” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Rozgrzewająco, słodko i bez cukru.

Z okazji nadchodzących Walentynek Atelier Smaku zaprasza na gorącą czekoladę z dodatkiem karobu i owoców morwy białej. Do tego rozgrzewający cynamon i można świętować! Smacznie, zdrowo, bez glutenu, wegańsko, dla dwojga.

Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab .

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Owoce morwy gotujemy na małym ogniu w mleku sojowym z karobem i kakao przez ok. 5 minut, aby trochę zmiękły.
  • 2.Następnie dodajemy cynamon, mleko kokosowe i zagotowujemy.
  • 3.Całość miksujemy przy użyciu blendera i dodajemy błonnik z babki płesznik, jeszcze raz miksujemy i przelewamy do pucharków.
  • 4.Możemy udekorować owocami morwy i polać melasą z karobu.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 111. “Gorąca czekolada z karobem i morwą” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki suchego karobu
  • 100 g suszonych owoców morwy białej
  • 400 ml mleka sojowego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka błonnika z babki płesznik
  • Ewentualnie melasa z karobu do polania

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł