
Sposób przygotowania:
- 1.Tłuszcz kokosowy o temperaturze pokojowej miksujemy z przyprawami.
- 2.Następnie dolewamy mleczka kokosowego i miksujemy używając odpowiedniej, najlepiej napowietrzającej końcówki blendera, do uzyskania jedwabistej konsystencji.
- 3.Następnie wstawiamy do lodówki aby masełko trochę stężało.
- 4.Wyjmujemy je ok. godzinę przed podaniem, aby nabrało odpowiedniej temperatury i dawało się rozsmarować.
- 5.Jeśli chcemy używać takiego masełka pod konfitury i dżemy, możemy zamiast curry zastosować kurkumę.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 300 ml tłuszczu kokosowego
- 2 łyżki mleczka kokosowego
- 1 duża szczypta curry
- 1 duża szczypta soli
- 1 duża szczypta brązowego cukru pudru