Udostępnij przepis!

110. “Masełko kokosowe ze szczyptą curry” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Tradycyjny, śmietankowy smak.

Dziś dzielimy się bardzo prostym przepisem na wegańskie masełko. Idealne do smarowania chrupiącego pieczywa.

W odcinku znajdziecie również angielskie napisy przygotowane przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na inne przetwory.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Tłuszcz kokosowy o temperaturze pokojowej miksujemy z przyprawami.
  • 2.Następnie dolewamy mleczka kokosowego i miksujemy używając odpowiedniej, najlepiej napowietrzającej końcówki blendera, do uzyskania jedwabistej konsystencji.
  • 3.Następnie wstawiamy do lodówki aby masełko trochę stężało.
  • 4.Wyjmujemy je ok. godzinę przed podaniem, aby nabrało odpowiedniej temperatury i dawało się rozsmarować.
  • 5.Jeśli chcemy używać takiego masełka pod konfitury i dżemy, możemy zamiast curry zastosować kurkumę.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 110. “Masełko kokosowe ze szczyptą curry” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 300 ml tłuszczu kokosowego
  • 2 łyżki mleczka kokosowego
  • 1 duża szczypta curry
  • 1 duża szczypta soli
  • 1 duża szczypta brązowego cukru pudru

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł