
Sposób przygotowania:
- 1.Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojone w dość grubą kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w plastry oraz paprykę pokrojoną w kostkę, a także pokrojone różyczki brokuła.
- 2.Przykrywamy, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy temperaturę tak, by warzywa wolno się gotowały zachowując swój smak i były kruche.
- 3.Po ok. 20 minutach dodajemy przyprawy, utarty na tarce imbir, sól i sok z cytryny.
- 4.Przykrywamy i gotujemy jeszcze 3-5 minut, a następnie nalewamy zupę do talerzy i dodajemy do niej oleju z pestek dyni.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 2 ziemniaki
- 1 papryka
- 1 marchewka
- 1/2 brokuła
- 1/2 pietruszki
- 1 łyżka utartego korzenia imbiru
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka oleju z pestek dyni
- Sok z ok. 1 cytryny do smaku
- 1 łyżeczka zmielonej kolendry
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 1/3 łyżeczki zmielonych goździków
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 1 i 1/2 l wody