
Sposób przygotowania:
- 1.Wydrążamy otwory w jabłkach pozbywając się gniazd nasiennych, tworząc w ten sposób miejsce na nadzienie.
- 2.Smarujemy je z zewnątrz i w środku olejem wymieszanym z cynamonem.
- 3.Miksujemy ugotowaną fasolę razem z namoczonymi daktylami, oraz odrobiną wody, w której daktyle się moczyły.
- 4.Po zmiksowaniu dodajemy uprażone ziarna słonecznika i mieszamy.
- 5. Nadziewamy jabłka i pieczemy aż będą miękkie.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - jabłka:
- 8 jabłek
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Składniki - farsz:
- 1 szklanka ugotowanej fasoli
- 100 g daktyli
- 50 g prażonego ziarna słonecznika