Udostępnij przepis!

107. “Pieczone jabłka z nadzieniem”- bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Piękne i pachnące.

Dzisiaj z naszymi przyjaciółmi z Domu marzeń zapraszamy na pieczone jabłka, idealny deser na dzień babci i dziadka.

Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 107. Pieczone jabłka z nadzieniem  bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

107YT 107. Pieczone jabłka z nadzieniem  bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi deserami z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Wydrążamy otwory w jabłkach pozbywając się gniazd nasiennych, tworząc w ten sposób miejsce na nadzienie.
  • 2.Smarujemy je z zewnątrz i w środku olejem wymieszanym z cynamonem.
  • 3.Miksujemy ugotowaną fasolę razem z namoczonymi daktylami, oraz odrobiną wody, w której daktyle się moczyły.
  • 4.Po zmiksowaniu dodajemy uprażone ziarna słonecznika i mieszamy.
  • 5. Nadziewamy jabłka i pieczemy aż będą miękkie.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 107. “Pieczone jabłka z nadzieniem”- bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki - jabłka:

  • 8 jabłek
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Składniki - farsz:

  • 1 szklanka ugotowanej fasoli
  • 100 g daktyli
  • 50 g prażonego ziarna słonecznika

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł