
Sposób przygotowania:
- 1.Obrane ziemniaki i buraki gotujemy na parze i studzimy.
- 2.Następnie ziemniaka rozdrabniamy, wrzucamy do naczynia do miksowania, dodajemy mleczko kokosowe, czarną sól sok z cytryny oraz musztardę i miksujemy na gładką masę.
- 3.Pod koniec dodajemy olej, miksujemy jeszcze raz dokładnie i przekładamy do miseczki.
- 4.Ugotowane buraki kroimy w bardzo cienkie plastry, które układamy na półmisku, następnie dekorujemy je kremem balsamicznym i posypujemy uprażonymi wcześniej na patelni lub w piekarniku orzechami.
- 5.Takie carpaccio z majonezem, to wyjątkowo prosta, ale bardzo wykwintna przystawka.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - majonez:
- 1 ziemniak
- 100 ml mleczka kokosowego
- 100 ml oleju
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka czarnej soli
Składniki - carpaccio:
- Kilka buraków
- 1 garść uprażonych orzechów
- Krem balsamiczny do dekoracji