Udostępnij przepis!

105. “Cukiniowe roladki z pomidorowym pesto” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Genialne jako przystawka.

Dziś w Atelier Smaku idealne karnawałowe przystawki. Kilka składników, 15 minut i gotowe.

Jeśli lubicie takie szybkie patenty, możecie dzielić się nim również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie przystawki.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Cukinię kroimy w plastry grubości ok. 0,5 cm, grillujemy w piekarniku lub układamy je na dnie zwilżonego garnka (można posmarować oliwą), nastawiamy odpowiednią temperaturę, przykrywamy pokrywką i dusimy tak długo aż cukinia będzie miękka.
  • 2.Uprażone ziarna słonecznika miksujemy, następnie dodajemy suszone pomidory wraz z olejem, którym zostały zalane, dorzucamy kapary oraz dodajemy oliwę.
  • 3.Miksujemy na gładką masę.
  • 4.Plastry cukinii wyjmujemy z garnka, smarujemy pesto, a następnie zawijamy w roladki.
  • 5.Dekorujemy świeżymi ziołami.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 105. “Cukiniowe roladki z pomidorowym pesto” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 200 g suszonych pomidorów wraz z olejem
  • 50 g podprażonych ziaren słonecznika
  • 2 łyżeczki marynowanych kaparów
  • Kilka łyżek oliwy
  • Świeże zioła do dekoracji

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł