Udostępnij przepis!

103. “Warzywne smoothie” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Nie tylko dla tych, którzy ćwiczą.

W pierwszym dniu po świętach trudno proponować coś do jedzenia, gdy wszyscy wspominają stoły uginające się pod różnorodnością potraw. Zapraszamy więc na coś banalnie prostego, ale pożywnego. Warzywne smoothie sprawdzi się idealnie nie tylko w poświąteczny poranek.

Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.W blenderze miksujemy ziarna konopi i pestki dyni.
  • 2.Jarmuż, brokuł i pietruszkę kroimy w niewielkie kawałki i dodajemy do blendera, doprawiamy melasą z karobu.
  • 3.Następnie dolewamy sok z ekologicznych ogórków kiszonych oraz na koniec dolewamy parę łyżek jogurtu sojowego.
  • 4.Całość miksujemy i gotowe.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 103. “Warzywne smoothie” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 2 szklanki soku z ogórków kiszonych
  • 1 szklanka jogurtu sojowego
  • 4 łyżki ziaren konopi
  • 4 łyżki pestek dyni
  • Kilka liści jarmużu
  • Kilka różyczek brokułu
  • Kilka gałązek pietruszki
  • 1 łyżka melasy z karobu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł